Berlin Eğitim Müşavirliği

VII. Almanya Yıllık Eğitim Değerlendirme Çalıştayı Berlin'de başladı

VII. Almanya Yıllık Eğitim Değerlendirme Çalıştayı T.C. Berlin Büyükelçiliği himayesinde Eğitim Müşavirliğimizin ev sahipliğinde başladı.
VII. Almanya Yıllık Eğitim Değerlendirme Çalıştayı Berlin'de başladı

VII. ALMANYA YILLIK EĞİTİM DEĞERLENDİRME ÇALIŞTAYI

 

Almanya'da Eğitim Müşavirliği ve Ataşeliklerin eğitim faaliyetlerinin yıllık değerlendirilmesinin yapıldığı çalıştayın yedincisi Berlin Eğitim Müşavirliği himayesinde, Stuttgart Eğitim Ataşeliği ve Berlin Eğitim Ataşeliği organizesinde 9-10 Ekim tarihinde Berlin'de gerçekleşti.

Çalıştaya, T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar ŞEN, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba KORKMAZ, T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan ŞANLI, Berlin Eğitim Müşaviri Vekili ve Berlin Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Erdal Tanas KARAGÖL,  Milli Eğitim Bakanlığı ilgili daire başkanları ve şube müdürleri, Almanya'da görev yapan eğitim ataşeleri, koordinatör öğretmenler ile basın mensupları katıldı.

Berlin Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Erdal Tanas KARAGÖL'ün açılış konuşmalarını gerçekleştirmesinin ardından, T.C. Berlin Başkonsolosu İlker OKAN ŞANLI, MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba KORKMAZ ve T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar ŞEN de yaptıkları konuşmalarında eğitimin önemi üzerinde durarak, çalıştayın hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından, Hamburg Eğitim Ataşesi Lütfi DEDE tarafından 2022 yılında Hamburg'da gerçekleştirilen VI. Almanya Eğitim Değerlendirme Çalıştayı Sonuç Raporu değerlendirildi.

Çalıştayın birinci günü öğle sonu oturumunda,  eğitim ataşelerince ataşeliklerin 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında gerçekleştirdikleri faaliyetler ve projeler, diğer ataşeliklere iyi örnek olması amacıyla sunum gerçekleştirildi. Çalıştayın birinci günü  ataşeliklerce görüşülmesi talep edilen gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.Türkçe ve Türk Kültürü derslerinin Almanya'daki varlığı, derslerin açılmasında yaşanan güçlükler, derslerin sayısının artırılması için yapılabilecek çalışmalar, okul idareleri ile olan ilişkiler, STK ile olan ilişkiler, İslam din dersleri,  yaşanan mali zorluklar, okul derslerine yardımcı takviye kursların yürütülmesi, sosyal ve kültürel etkinlik ve kursların düzenlenmesi gibi konular ele alındı.

Çalıştayın ikinci günü gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Ataşeliklerin bünyesinde görev yapan Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlerinin özlük hakları,  yaşadıkları maddi ve manevi zorluklar, okullarda yaşadıkları problemler, öğretmenlerin dil ve kültür oryantasyonu gibi konular görüşüldü. Ardından 1416 sayılı kanuna tabi MEB Bursiyer öğrencileri, Özel öğrenci statüsünde bulunan öğrenciler, Erasmus+ öğrencileri, dil kursu öğrencilerinin yaşadıkları güçlükler ve yaşanılan sorunlara karşı alınabilecek tedbirler görüşüldü. Çalıştayda görüşülen son konu ise ataşeliklerin idari ve mali işleri oldu.

 Çalıştay yapılan kapanış konuşmalarının ardından, alınan kararların hayırlı olması temennisi ile son buldu.

 

10-10-202310-10-202313-10-2023

10-10-202310-10-2023

Botschaft der Republik Türkiye, Abt. für Bildungswesen, Tiergartenstr 19/21 10785 Berlin - 00 49 30 275 851 12

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.